Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

 Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Neighbouring London studios Office Sian and Kai Design have completed a Thai canteen that features exposed bricks walls, caged lighting and a concrete bar.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Behind this concrete counter, colourful cupboards and shelves line a wall of red glazed tiles.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

The lampshade cages shaped like over-sized light bulbs hang above some of the vintage tables and chairs that furnish the two rooms of the restaurant.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

The restaurant is named Kin, which is spelled out in large illuminated letters on one of the interior walls, while another is decorated with graffiti art.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Other London restaurants completed in the last year include a steakhouse where animals are sketched on the walls and another Thai canteen furnished with construction materials – see all our stories about London here.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Photography is by James Pfaff.

Here’s some more explanation from Office Sian:


Kin Restaurant, Clerkenwell, London

Kin Restaurant, Clerkenwell, is the first design collaboration between Office Sian Architecture + Design and Kai Design.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

The design called for the complete remodelling, redesign and refurbishment of an existing Chinese restaurant, which was transformed into a new and exciting Thai eatery.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

This commission provided a fantastic opportunity to explore ideas of creating a new and fresh eating experience whilst acknowledging the history of the existing building.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Accordingly, although the basement, ground and first floors were extensively remodelled, aspects of the existing building were referenced in a playful manner.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

 

Exposed walls and vintage flooring add to this aesthetic, along with the carefully chosen materials and colour palette.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

Feature lighting, together with reclaimed and bespoke-designed furniture, including a ‘concrete’ bar and serving area, complete the transformation.

Kin Restaurant by Office Sian and Kai Design

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s